×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-05-01  

The Bland släppte EP.

The Bland släppte EP.

The Bland släppte under fredagen sin tredje EP, men eftersom det var två år sedan de släppte sin förra så vill de med den här EP:n visa att de är tillbaka och det har börjat röra på sig riktigt ordentligt för det här bandet för efter sommaren så planeras det för ett skivsläpp så det här kan man kalla en liten provsmak på det som kommer.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.se
16 Klickbara bilder.

The Bland släppte under fredagen sin tredje EP, men eftersom det var två år sedan de släppte sin förra så vill de med den här EP:n visa att de är tillbaka och det har börjat röra på sig riktigt ordentligt för det här bandet för efter sommaren så planeras det för ett skivsläpp så det här kan man kalla en liten provsmak på det som kommer.

The Winners.

EP:n heter The Winners och titelspåret är redan släppt ihop med en video och jag kan efter att ha lyssnat på EP:n säga att det här är bra, låtarna på EP:n är rätt olika varandra men det är lite lugna låtar även om de är rätt olika varandra så hörs det ändå att de kommer från samma band och även om alla låtarna är bra så blir helhetsintrycket att alla spåren flyter ihop på något sätt.
Just den här delen är lite svår att förklara eller beskriva, för varje enskild låt är bra, riktigt bra, hade vi satt betyg så skulle det nog blivit så där 4-4,5-5 på en femgradig skala för själva låtarna, men helheten när vi lyssnar på låtarna i en följd blir, tja då känns det som om bandets sound är lite för överarbetat, som om spontaniteten de visar på de få live-spelningar vi hittat på nätet och den vi såg själva på East West saknas, så frågan vi ställer oss är skulle vi köpa EP:n?
Ja det skulle vi utan tvekan, för det är ingen dålig skiva, lång därifrån.

Många influenser.

Det här är ett band som blandar olika influenser av både nytt och gammalt och beroende på vad man lyssnar på för musik så kan man säkert höra saker man känner igen när man lyssnar på deras EP. I mina tankar så är det här americana fast med sin egen lilla knorr, influenser från både 60-talet och 70-talet hörs tydligt, men de har ändå fått till ett modernt sound så de har verkligen ett passande namn för blandar gör de på ett riktigt bra sätt.
Gitarrerna är tydliga men det som är i fokus är sången och det är något jag uppskattar mycket eftersom jag gillar att höra texterna och det gör man på en här EP:n.

Avslappnat och välgjort.

Den här musiken är avslappnande och passar perfekt när man bara vill slappa en stund, låtarna är oftast knappt fyra minuter långa förutom Playing Ones som bara är knappt två minuter och ändå så är den något av en favorit för mig, kanske för att den fastnar i minnet på ett annat sätt.
Playing Ones handlar om både glädje och det jobbiga i att spela för sitt uppehälle, men också känslan av att veta att man satsar på rätt sak i livet, även om det är jobbigt, det är så jag tolkar den i alla fall.
Blurry Parts Of Town är en annan favorit och det är för att den startar som en duett och deras röster passar så bra ihop, texten är om att tappa bort sig och inte veta vart man ska i livet.

Det moderna livet.

Ett par av låtarna på EP:n handlar om vårat hektiska samhälle där allt ska hända fort och ingen vågar stanna upp och känna efter vad de egentligen vill och den låt som har mest av det i texten enligt mig är The Sound Of Water som är om det hektiska samhället vi lever i och rädslan att följa sina drömmar
Mother som är en låt om att vi lever över våra tillgångar och drömmen om att alla måste hjälpas åt att hitta lösningar innan det är försent och den hopplöshet man kan känna när man ser allt slöseri med tillgångar som sker i samhället.

Mer kommer.

Under en lunchspelning på East West Sushi berättade sångaren Axel Öberg att det faktiskt kommer ett album med 12 nya låtar efter sommaren och att det då är lite rockigare låtar än vad som är på EP:n så det är något jag ser fram emot att få höra.
Under den här spelningen så var det lite special eftersom den var riktad till media och därför passade Axel också på att berätta lite mer om bandet och att få höra om deras äventyr som gatumusikanter ute i Europa var kul.

Startade som gatumusikanter.

The Bland startade som gatumusikanter i Nya Zeeland, fast gruppen bestod av svenskar som av en slump möttes och gillade samma typ av musik, idag så är det bara två av de ursprungliga grundarna kvar, Axel Öberg på sång och Anton Torstensson på gitarr och de är båda två från Örebro även om de de senaste åren pluggat i Uppsala, Axel till läkare och Anton till lärare, men nu är det musiken som gäller och av det jag hörde på East West så borde det gå bra för dem.
Det här är ett liveband, energin och låtarna är riktigt bra och de är rätt varierade, om man bara har lyssnat på EP:n så ger den inte en riktig bild för de kan vara riktigt rockiga men influenser från den solobaserade rocken på 70-talet.

Vill spela.

Vi fick också en intervju med sångaren Axel Öberg och han berättade att EP:n är mest för att visa att de är tillbaka och att de vill spela så mycket som de bara kan nu.
EP:n är också början av inspelningarna för skivan, men tiden tog slut och därför blev det en EP nu och inte ett helt album.
Tiden som gatumusikanter var en bra skola på hur man fångar en publik och hur man håller kvar intresset och det är något som de har med sig även nu när de spelar inomhus.
- Stannar en så stannar flera, det är liksom den principen, fram för allt om man är i lite så här blygare länder som Sverige sa Axel Öberg.

En hel del på gång.

Nu under sommaren så kommer de att vara ute och spela rätt mycket, det är ca 30 spelningar inplanerade i Sverige, Norge och Danmark, men det finns lite lösa planer på både Tyskland och Nord Amerika också, även om ingenting är bestämt än.
Ni som vill höra dem på hemmaplan har en chans den sjätte juli då de kommer tillbaka till East West för att vara förband till Richard Lloyd, så passa på att höra ett riktigt bra lokalt band.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar