×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-10-03  

S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.

S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.

Idag presenterade Kenneth Nilsson, Socialdemokraterna, Per-Åke Sörman, Centerpartiet och Lennart Bondeson, Kristdemokraterna att deras samarbete kommer att fortsätta i Örebro kommun, eftersom den koalitionen av partier har egen majoritet efter valet så väljer de att fortsätta sitt samarbete som nu går in i sin tredje mandatperiod.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
2 Klickbara bilder.

Idag presenterade Kenneth Nilsson, Socialdemokraterna, Per-Åke Sörman, Centerpartiet och Lennart Bondeson, Kristdemokraterna att deras samarbete kommer att fortsätta i Örebro kommun, eftersom den koalitionen av partier har egen majoritet efter valet så väljer de att fortsätta sitt samarbete som nu går in i sin tredje mandatperiod.

Trygga med att de kommer att skapa en plattform.

Kenneth Nilsson (S) inledde pressträffen med att berätta att den plattform för samarbetet mellan de tre partierna inte är helt klar men att de känner sig trygga med att den kommer att bli helt klar inom överskådlig tid och det är endast detaljer kvar att komma överens om och det betyder också att det inte är klart vilka som kommer att inneha olika poster inom det kommunala styret under mandatperioden.
Kenneth Nilsson sa också att de är trygga med att de kommer att ha en stabil kommunledning som kommer att få igenom sin budget och som kommer att kunna driva sin politik på ett bra sätt.
Örebro har en framgångssaga bakom sig och det gäller nu att kunna fortsätta på den inslagna vägen och Kenneth Nilsson var tydlig med att det finns stora utmaningar som kommer att behöva stora blocköverskridande överenskommelser men Örebro har lyckats bra med det tidigare och Kenneth Nilsson hoppas att det arbetet kommer att fortsätta vara bra.
- Örebros attraktivitet får vi inte kompromissa med därför att Örebros attraktivitet i människors och näringslivets ögon är nycklarna till att vi ska klara den hållbara tillväxten. sa Kenneth Nilsson.

Samarbetet har fungerat bra tidigare.

Per-Åke Sörman (C) talade om att de hade medlemsmöte under torsdagen och då fick partiet grönt ljus från medlemmarna att fortsätta samarbetet med Socialdemokraterna och Kristdemokraterna och på så sätt fortsätta styra Örebro kommun.
Per-Åke Sörman talade också om att de ska se över upphandlingar i Örebro kommun så att små och medelstora företag i kommunen kan vara med i upphandlingar till Örebro kommun, sedan så är hållbarhet ett viktigt område för Centerpartiet.
- Se över upphandlingsdelen, att ta tillbaka den politiska kompassen där. sa Per-Åke Sörman.

Stabilitet är viktigt.

Kristdemokraterna gick framåt i valet och de hade som mål att ingå i någon typ av kommunstyre berättade Lennart Bondeson (KD) och det stod rätt så snabbt klart att det skulle bli en fortsättning på samarbetet mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet.
De tre partierna har tillsammans 32 mandat i kommunfullmäktige och därför blev en fortsättning rätt så självklar, sedan så kan partierna varandra vid det här laget och de har samarbetat bra under tidigare år.
- Vi tycker att det är viktigt med ett hållbart politiskt ledarskap. sa Lennart Bondeson.

Skönt med besked.

Alla tre partiföreträdarna berättade efter pressträffen att det var skönt att få lämna besked om styret för Örebro kommun och även om alla detaljer inte är klara så känner de till varandras politik så pass bra att det inte kommer att bli några problem när plattformen ska skrivas ner.
Kenneth Nilsson berättade att det också är skönt på ett personligt plan att veta vad det är som gäller de kommande åren och att örebroarna kan vara trygga med att Socialdemokraterna kommer att fortsätta arbeta för att den goda utvecklingen för Örebro kommer att fortsätta.
Veckorna efter valet är fruktansvärt jobbiga för partierna berättade Lennart Bondeson. Just för att allt är osäkert och därför är det jämt skönt när det blir klart och Per-Åke Sörman var inne på samma linje att veckorna efter valet är fyllda med många och långa samtal mellan de olika partierna så det är skönt när det är klart.
- Vi har tagit det steg för steg, inte stressat utan tagit det försiktigt framåt. sa Per-Åke Sörman.

Vi vet vad våra tre partier står för.

Per-Åke Sörman berättade att även om inget finns på papper än så vet de vad de olika partierna står för och de har läst igenom varandras valplattformar så att det inte dyker upp något oväntat i samtalen eller efter för den delen, men de känner sig trygga med varandra och att samarbetet kommer att fortsätta lika bra som tidigare.
Ett kommunstyre är ett lagarbete sa Per-Åke Sörman och han är en lagspelare, vilka arbetsuppgifter han kommer att ha i det nya styret är inte klart men han är öppen för alla delar av uppdragen i Örebro kommun.
- Är det socialvälfärd som gäller så tutar jag på där, är det något annat så kommer jag ladda för den uppgiften. sa Per-Åke Sörman.

Stabilitet är viktigt.

Lennart Bondeson berättade att stabilitet i styret av Örebro kommun är viktigt och att de känner varandra så väl och har haft ett bra samarbetsklimat gör att de kan ha den här pressträffen utan att ha en plattform nedskriven.
Hållbarhet är viktigt för Kristdemokraterna och att få det i styret av kommunen är bra, eftersom de har samarbetat så länge nu så vet de var de har varandra och det gör allt lie enklare.
- Annars spelar det ingen roll vad man har för politik om man inte kan samarbeta. sa Lennart Bondeson.

Bra samtalsklimat.

Kenneth Nilsson berättade att de känner varandra och att de hela tiden har haft ett bra samtalsklimat och det gör att då går de flesta frågor att lösa på ett bra sätt och oavsett vilka utmaningar som kommer så känner han sig trygg med att den här kommunledningen kommer att kunna lösa dem på bästa sätt.
- Vi vet att vi har jättestora utmaningar inför framtiden, men när man är trygga med vart man har varandra och att man har ett bra samtalsklimat så kan man lösa det mesta. sa Kenneth Nilsson.

Finns stora utmaningar.

Alla tre var tydliga med att det finns stora utmaningar i Örebro under kommande år och även om de fokuserade på lite olika saker så var skolan och Örebros utveckling frågor som alla tog upp.
Kenneth Nilsson och Lennart bondeson pratade om att integrationen är en viktig fråga, den behöver förbättras och Lennart Bondeson var inne på att de vill ta ett stort ansvar när det gäller alla de som kom till Sverige under den stora flyktingvågen men då måste de tas omhand på rätt sätt.
- Vi vill generöst ta emot människor som kommer hit, migranter, men vi vill också ta ett stort ansvar för att de kommer in i samhället, det är viktigt. sa Lennart Bondeson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar