×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2022-09-01  

Socialdemokraterna besökte Baronbackarnas centrum.

Socialdemokraterna besökte Baronbackarnas centrum.

Denis Begic och en grupp Socialdemokrater besökte Baronbackarna under onsdagen för att prata politik och val, de hade med sig observatörer från Belarus och Bosnien som är i Sverige för att lära sig hur vi hanterar våra demokratiska val.

© 2022 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Denis Begic och en grupp Socialdemokrater besökte Baronbackarna under onsdagen för att prata politik och val, de hade med sig observatörer från Belarus och Bosnien som är i Sverige för att lära sig hur vi hanterar våra demokratiska val.

Många besök i hela länet.

Denis Begic som sitter i Riksdagen för Socialdemokraterna i Örebro berättade att han kampanjar i hela länet och nu under slutspurten så är han ute hela tiden och idag så var det olika bostadsområden i Örebro som fick besök.
Det är de klassiska frågorna som är de viktigaste för Denis Begic, brott och straff, att vi ska ha ett tryggt samhälle, men också arbetarnas rättigheter, man ska kunna leva på sin lön.
- Pensionerna, även om pensionerna har höjts lite nu så behövs det göras mycket mer sa Denis Begic.

Många frågor om el och bränsle.

När Denis Begic är ute och knackar dörr så blir det ofta frågor som är viktiga för hushållen och elen är en av de vanligaste som kommer i det här valet, varför priserna ser ut som de gör och det finns inget enkelt svar på den frågan speciellt inte som vi vekar vara på väg in i en lågkonjunktur, men det finns flera olika lösningar just på elfrågan, ett är att vi inte ska vara på den allmänna elmarknaden där priserna bestäms någon annan stans och där priserna också är kopplade till gas som vi inte använder och nu har det kommit att hushåll kan få hjälp med elräkningarna i vinter och nu gäller det även om du bor i lägenhet om du kommer över en vis summa.
Socialdemokraterna vill ha förnybar, klimatvänlig el i framtiden och att hushållen ska få stöd för att sätta upp solceller på taken men vi måste kanske också lära oss att bli mer energismarta än vi varit tidigare när elen varit väldigt billig.
- Vi har ju haft jättebillig el i så många år, jämfört med till exempel andra i Europa sa Denis Begic.

Lära sig hur ett demokratiskt val går till.

Observatörerna har kommit hit med hjälp av Palmecenter för att lära sig hur vi i Sverige arbetar under ett val.
De som kommit från Belarus kommer från en diktatur berättade Denis Begic och då kan man inte veta hur ett demokratiskt val går till och även om Bosnien är en demokrati så är det lite annorlunda och de har lite nationalistiska partier så vi visar dem hur de kan vara ute och jobba för att stärka demokratin.
- De får ju se lite hur det går till för att till exempel i Belarus är det lite svårt att vara i opposition, som många känner till sa Denis Begic.

Politik vill göra lite olika saker.

Vi träffade också lite yngre boende i området och Zaim berättade att de just nu i skolan läser om politik och hittills har de gått igenom Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna så dom partierna vet han lite om och han vet att de olika partierna vill göra landet bättre men på lite olika sätt och politik är kul och spännande.
Kahled var också i centrum och han berättade att han gillar Socialdemokraterna och Centerpartiet, Centern för att de har bra politik kring naturfrågor och han är intresserad av politik och politiken är viktig för du har inget land om du inte har politik.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar